Via Chiaia Napels

De Via Chiaia bevindt zich in de wijk Chiaia in Napels en hoort tot de bekendste winkelstraten van de stad. De straat verbindt het Piazza Trieste e Trento met het Piazza dei Martiri. Toen de straat aangelegd werd liep ze langs de kust, maar tegenwoordig is dat langs de landzijde van de Villa Comunale.

Via Chiaia Napels

Hoewel de Via Chiaia vooral bekend staat als een elegante en prestigieuze winkelstraat is er nog veel meer te genieten. Ze wordt geflankeerd door verschillende herenhuizen, waaronder de beroemde Villa Pignatelli.

De naam van de straat is afkomstig van het Spaanse woord voor strand, playa, en stamt uit de tijd dat het huis van Aragon over de stad heerste.

Bezienswaardigheden Via Chiaia

Palazzo Cellamare (n. 149): Dit paleis is in de 16e eeuw gebouwd en was bedoeld als zomerverblijf voor Giovan Francesco Carafa. Gasten die er gelogeerd hebben zijn o.a. Casanova en Goethe.

De ogenschijnlijke triomfboog aan het einde van de straat is in werkelijkheid een in 1636 gebouwde brug die de heuvels Pizzofalcone en Mortella met elkaar verbindt.

Ook ’s avonds is de straat erg levendig aangezien zich er ook allerhande restaurantjes bevinden en de combinatie van eethuizen en boetiekjes natuurlijk erg veel flaneurs aantrekt.

Zijstraten Via Chiaia

De Via Gaetano Filangieri hoort tot de meest exclusieve straten van Napels.

De Via dei Mille wordt gekenmerkt door de trendy winkels en de in de Art Nouveau stijl gebouwde palazzi.

Via Chiaia, Napoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *