Blauwe Grot Capri

De Blauwe Grot (Grotta Azzurra) is een van de grootste attracties op het eiland Capri. Een kwart miljoen mensen per jaar bezoekt deze pittoreske grot vanwege de door de intens blauwe kleur veroorzaakte magische sfeer.

Grotta Azzurra Capri

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Blauwe Grot hoort officieel bij de gemeente Anacapri. Vanuit het centrum van deze stad is er een bus die naar de bezienswaardigheid voert. U kunt de grot ook per boot vanuit de Marina Grande bezoeken. Eenmaal aangekomen stapt U over op een klein roeibootje waarmee U de grot binnengevaren wordt.

De toegangsprijs tot de Grotta Azzurra is 14 Euro per persoon.

De grot is van 09.00 tot 17.00 uur geopend, behalve wanneer het slecht weer is. Dit betekent dat U van november tot maart maar zelden naar binnen kunt. Op 1 januari en 25 december is de grot altijd dicht.

Geschiedenis en beschrijving

Grotta Azzurra Capri
Grotta Azzurra

De antieke Romeinen wisten al van het bestaan van de Blauwe Grot, die bijvoorbeeld door Keizer Tiberius als nymphaeum gebruikt werd. Dit wordt aangetoond doordat men tegen de achterste wand een aantal standbeelden gevonden heeft.

Hierna werd de grot eeuwenlang niet bezocht omdat de vissers geloofden dat er kwade geesten en demonen rondwaarden.

Op 18 April 1826 werd de grot dsoor de Duitse schrijver August Kopisch, samen met enige lokale vissers en hoogwaardigheidsbekleders, “herontdekt”.

De grot is ongeveer 25 meter breed en 60 meter lang. Het water binnen de grote is ongeveer 22 meter diep. Wanneer men de grot binnenvaart moet men vaak een liggende positie aannemen om door de opening te kunnen.

De blauwe kleur wordt veroorzaakt door in een holte onder water reflecterend zonlicht.

Weetjes

De Grotta Azzurra stond ook een tijdlang bekend als de Grotta di Gradola.

Jaarlijks wordt de grot door ongeveer een kwart miljoen toeristen bezocht.

Grotta Azzurra – Capri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *