Capri (eiland)

Capri is één van de drie grote eilanden in de Golf van Napels. Het eiland staat bekend vanwege het natuurschoon, vanwege de prachtige panorama’s en vanwege de filmsterren en andere beroemdheden die er graag komen.

Capri (Eiland)

Geschiedenis

Capri eiland - Faraglione
De middelste “faraglione”

Het eiland Capri staat al van oudsher bekend vanwege zijn schoonheid en het is al van oudsher dat rijke mensen hier graag hun tijd doorbrengen. Het is dan ook niet voor niets dat het al vroeg de bijnaam “Eiland van de Keizers” verwierf.

Keizer Caesar Augustus koos het als zijn favoriete vakantiebestemming en Tiberius bracht er de laatste jaren van zijn leven door.

De Zweedse arts en schrijver Axel Munthe vestigde zich ook op het eiland, liet de Villa San Michele in Anacapri bouwen en schreef er een beroemd boek over.

Het eiland bestaat eigenlijk uit twee steden, het mondaine Capri zelf, en het rustigere Anacapri. Om vanuit Capri naar Anacapri te reizen neemt U een bus vanaf het centrale plein, dat eenvoudigweg Piazzetta genoemd wordt, maar eigenlijk Piazza Umberto I heet.

Bezienswaardigheden Capri

De beroemste natuurlijke attracties zijn de “Blauwe Grot” (Grotta Azzurra), de Faraglioni en het schelpenstrand.

Er zijn een aantal ruïnes uit de Romeinse tijd, al horen de magnifieke Tuinen van Augustus daar niet bij. De goed bewaarde residentie van keizer Tiberius, uit de 1e eeuw voor Christus, staat bekend onder de naam Villa Jovis. Ook de Via Tragara, die naar de Belvedere voert, is van Romeinse oorsprong.

Verschillende straten bieden magnifieke panorama’s over de Golf van Napels en de Middellandse Zee. De bekendste zijn de Via Krupp en de Via Tragara. Ook vanaf de zogeheten Fenicische Trappen kan men van prachtige uitzichten genieten.

Deze Villa ligt dichtbij het zogeheten Piazzetta, dat gezien kan worden als het centrale punt van het eiland. De officiële naam van dit plein is Piazza Umberto I, dat als grootste attractie de Torre dell’Orologio heeft. Het is vanaf dit plein dat de belangrijkste winkelstraten van de stad uitwaaieren. De meest prestigieuze straat van het eiland is de Via Camerelle, waar filialen van de beroemdste modehuizen te vinden zijn. Hier is het goed mogelijk dat je onverwachts een filmster tegen het lijf loopt. Ook het Palazzo del Municipio, met de fotogenieke boog, staat aan het Piazzetta.

De Certosa di San Giacomo en de Villa San Michele zijn de bekendste historische gebouwen.

Vanaf Punta Tragara, aan het einde van de gelijknamige straat, kijkt men uit over de Amalfikust en de Marina Piccola, met de Scoglio delle Sirene en de mooie stranden met luxe stabilimenti.

Het hoogste punt van het eiland is de 589 meter hoge Monte Solaro. Wie te voet naar boven wil begint bij de Via Axel Munthe in het centrum van Anacapri. De Santa Maria di Cetrella Kerk staat op de top van deze berg.

Hoe Capri bereiken

Vanuit Napels zijn er het hele jaar veerboten en draagvleugelboten. De veerboten vertrekken vanaf Porto di Massa en doen iets minder dan 2 uur over de reis. De draagvleugelboten vanaf de Molo Beverello hebben slechts 45 minuten nodig.

Behalve gedurende de periode tussen begin November en Pasen is het enkel voor residenten toegestaan motorvoertuigen het eiland op te brengen. Dit is niet echt een probleem, aangezien er eigenlijk maar één echte straat is. Bovendien is er een uitstekend openbaar vervoerssysteem.

Vanaf Positano, Amalfi, Salerno en Ischia zijn er enkel veerboten gedurende het hoogseizoen.

Capri eiland, provincie Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email