Castel dell’Ovo Napels

Castel dell'Ovo - Top 10 Bezienswaardigheden Napels

Het Castel dell’Ovo is een kasteel op het Borgo Marinari eiland in Napels. Het is het oudste kasteel van de stad en behalve dat het zelf de moeite van een bezoek meer dan waard is biedt de wandeling erheen ook een schitterend panorama. Tegenwoordig wordt het kasteel vaak gebruikt voor tentoonstellingen.

Castel dell’Ovo Napels

Openingstijden, Entréeprijs en Adres

Het kasteel is geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Op zondag sluit het om 14.00 uur.  Het adres is Piazzetta Marinari – 80132 Napoli (tel. +39 0812400055). Bus: 154 naar Via Santa Lucia. Toegang is gratis.

Geschiedenis Castel dell’Ovo Napels

Castel dell'Ovo Napels
Castel dell’Ovo

Het Castel dell’Ovo is in de 12e eeuw door de Noormannen gebouwd.

Castel dell’Ovo is Italiaans voor “Kasteel van het Ei”. Het kasteel heeft zijn naam te danken aan de dichter Virgilius, die een ei begraven zou hebben op de plek waar het nu staat.Virgilius beweerde dat wanneer het ei zou breken zowel het kasteel als de stad Napels zelf zouden vallen.

Het kasteel is in de loop van de geschiedenis eigendom geweest van de Zwaben, het huis van Anjou en van Alfonso van Aragón. De laatste maakte er een militair bolwerk van.

Het bevindt zich op het Borgo Marinaro eiland, een rotsachtige plek met een overdaad aan restaurantjes. Het is hier dat de geschiedenis van Napels een aanvang nam, toen de Grieken zich er in de 7e eeuw voor Chr. vestigden. De naam van het eiland was toen nogMegaris.

De Romeinse generaal Lucullus had hier ook al een villa laten bouwen.

Volgens een legende kwam de Sirene Partenope hier uithuilen nadat Odysseus ongevoelig was gebleken voor haar gezang.

Foto’s Castel dell’Ovo Napels

Het Castel dell'Ovo gezien vanuit het Hotel Vesuvius.

Lees verder

Meer kastelen in Napels
Meer top 10 bezienswaardigheden Napels

Piazzetta Marinaro – 80132 Napels, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email