Centraal Station Napels

Het centrale station van Napels heet Stazione Centrale en ligt aan het Piazza Garibaldi. De straat ten zuiden van het station heet Corso Lucci, terwijl de straat aan de noordkant Corso Meridionale heet. Metrolijn 2 zorgt voor een verbinding me thet centrum en er is een directe Circumvesuviano trein naar Pompei.

Centraal Station Napels

Openbaar Vervoer

Er is een metrohalte bij het centrale station van Napels (Garibaldi) en uiteraard zijn er ook verschillende buslijnen die er stoppen (116, 175, 191, 192, 194, 195, 455, 460, 470D, 472, 475, 616, C57, N3, N4, N5, N8, R5).

Treinkaartjes

Er zijn directe verbindingen met alle grote Italiaanse steden. Het Trenitalia kaartjeskantoor is geopend van 06.15 tot 21.00 uur, terwijl het NTV (Italo) kantoor geopend is van 06.15 tot 22.30 uur. Er zijn ook automaten, maar ga er nit van uit dat die ook werken. De laatste keer dat we zelf in Napels waren waren deze vrijwel allemaal stuk. Het is dan ook aan te raden vooraf te reserveren.

Vliegveld- en Veerboot Verbindingen

De busmaatschappij Alibus verbindt het station met de haven en met het Vliegveld Capodichino.

Informatie

Het VVV Centraal Station Napels (dat hier EPT heet) is op de begane grond, dichtbij de sporen 22- en 23. Algemene informatie en trein-informatie zijn in de Galleria Commerciale te vinden.

Gehandicapten

Gehandicapten die hulp nodig hebben kunnen terecht in de Corso Lucci.

Verloren Voorwerpen

Het kantoor voor Verloren Voorwerpen (Oggetti Smarriti) bevindt zich niet in het centrale station zelf, maar dichtbij, in de Via Jacopo De Gennaro, 96/98. U dient wel eerst het Polizia Ferroviaria kantoor (zie beneden) te bezoekn om aangifte te doen.

Parkeren

Het Metropark di Napoli Centrale is een bewaakte parkeerplaats die 24 uur per dag geopend is. Hij bevindt zich in de Corso Lucci. U betaalt 2 Euro voor het eerste uur en 2,50 Euro per uur voor de volgend uren.

Autoverhuur

Maggiore heeft een kantoor bij spoor 21.

Politie

De spoorwegpolitie (Polfer) bevindt zich bij spoor 4-5. Er is een tweede kantoor bij de Corso Meridionale exit.

Winkelen Centraal Station Napels

Er is een officiële winkel van het Napoli voetbalteam midden in de grote hal van het station. Moleskine en Swarovski hebben er ook winkels en er is zelfs een ouderwetse barbier. Het station van Napels, net als dat van alle andere grote steden in Italië, begint sowieso steeds meer op een winkelcentrum te lijken.

Centraal Station – Piazza garibaldi, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email