Corso Umberto I Napels

De Corso Umberto I is een van de belangrijkste straten van Napels. De straat, die ook bekend staat onder de naam Rettifilo, verbindt het Piazza Garibaldi met het Piazza Giovanni Bovio. Hij is tegen het einde van de 19e eeuw aangelegd en is ongeveer 1,3 kilometer lang.

Corso Umberto I Napels

Geschiedenis en beschrijving

Corso Umberto I Napels
Gebouw van de Rechtenfaculteit.

De Corso Umberto I is in erg korte tijd aangelegd. Hij maakte deel uit van de Risanamento, waarbij de stad opnieuw ingedeeld werd. Halverwege de straat ligt het Piazza Nicola Amore, genoemd naar de man die in die tijd burgemeester van Napels was.

Om de Corso Umberto I aan te leggen moest een groot deel van de wijk platgegooid worden, inclusief enkele historische gebouwen en kerken.

De straat begint bij het Piazza Garibaldi, waar het Centrale Station van Napels zich bevindt. De Rettifilo staat vooral bekend als minder dure winkelstraat en wordt geflankeerd door beroemde ketens als Zara, Benetton en Stefanel.

Langs de straat staan ook verschillende straatverkopers die meestal nepgoederen, maar soms ook leuke zelf gemaakte objecten verkopen.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste kerken langs de straat zijn de San Pietro Martire Kerk, de Sant’Agostino alla Zecca Kerk, de Santa Maria Egiziaca a Forcella Kerk, de Santissima Annunziata Maggiore Basiliek en de San Pietro ad Aram Basiliek.

Het bekendste historische gebouw is het Palazzo Federico II, dat nu als universiteitszetel dienst doet (zie foto boven).

Het standbeeld in de straat verbeeldt de politicus Ruggiero Bonghi.

Corso Umberto I, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email