Ischia (eiland)

Ischia is samen met Capri het beroemdste eiland voor de kust van Napels. Dankzij het bijzondere natuurschoon, de thermale bronnen, de kristalheldere zee en het lekker eten is het een eiland een geliefde plek voor een ontspannende vakantie.

Ischia (haven)

Alles over Ischia (Provincie Napels)

Borgo di Sant'Angelo op het eiland IschiaIschia is het grootste van de Flegreïsche Eilandengroep. De andere drie zijn Procida, Nisida en Vivara. Het grootste deel van het eiland is met bossen begroeid. Behalve vanwege de blauwe zee en de witte stranden is Ischia beroemd vanwege de modderbaden en de fumaroles. Dit zijn openingen in de aardkorst, waardoor hete vulkanische gassen en dampen ontsnappen.

Gemeentes

Het eiland Ischia bestaat uit zes gemeentes. De grootste hiervan is Ischia zelf, dat ongeveer 20 duizend inwoners telt. De andere vijf gemeentes zijn, in orde van grootte, Forio, Barano d’Ischia, Casamicciolo Terme, Lacco Ameno en Serrara Fontana.

Geneeskrachtige bronnen op Ischia

In totaal zijn er meer dan 300 geneeskrachtige bronnen op het eiland. Het water uit deze bronnen is vooral heilzaam bij reumatische aandoeningen, bij het herstellen van botbreuken en bij ziektes als otitis, laryngitis en rhinitis. Al in de tijd van de Griekse kolonisten kwamen gewonde soldaten hier om van hun wonden te genezen.

De aanwezigheid van deze bronnen is te danken aan het vulkanische karakter van het gebied rond Napels. Sommige vulkanen, waaronder natuurlijk de Vesuvius zijn nog steeds actief. Andere vulkanische plekken binnen Napels zijn de Solfatara en de Campi Flegrei.

Geschiedenis

De Griekse kolonisten op het eiland schreven de geneeskrachtige eigenschappen van het water toe aan bovennatuurlijke krachten. In die tijd stond het bekend onder de naam Pithekoussai.

Gedurende de Romeinse keizertijd werden er verschillende openbare baden gebouwd. De bekendste hiervan lagen bij de Sorgente di Nitrodi en in de stad Barano d’Ischia, waar een tempel stond die gewijd was aan Apollo en de beschermers van het water.

In het begin van de 17e eeuw liet een groep edelmannen uit Napels in de gemeente Casamicciola de Pio Monte della Misericordia bouwen. Dit was een plek waar voor het eerst ook arme mensen van de thermale baden gebruik konden maken.

Vanaf 1960 begint het eiland wereldberoemd te worden als kuuroord.

Gratis Thermen

Hoewel de meeste warmwaterbronnen op het eiland commerciëel uitgebaat worden, zijn er toch nog mogelijkheden gratis gezond te baden.

De Olmitello-bron bevindt zich midden op het Maronti-strand. Deze bron is het hele jaar door geopend. Het water van deze bron sijpelt uit de tufstenen muren.

De rotsen van het Fumarole-strand bij Borgo di Sant’Angelo worden  verwarmd door het kokende water dat vanaf de zeebodem naar de oppervlakte stroomt.

Panza is een deelgemeente van Forio, aan de Baai van Sorgeto. Hier is het zelfs gedurende de winter mogelijk om direct in zee een thermaal bad te nemen. Het zich eveneens in Forio bevindende Agnone-strand heeft zelfs warmwaterbronnen op het strand zelf.

Openbaar vervoer van/naar Ischia

Vanuit Napels zijn er zowel veerboot- als draagvleugelbootverbindingen naar Ischia. De belangrijkste havens op het eiland zijn die van Casamicciola, Fora en Ischia zelf. De reis duurt één tot anderhalf uur. Vanuit de haven van Mergellina zijn er draagvleguelboten en vanuit Pozzuoli veerboten naar het eiland.

Ischia, provincie Napels


Visualizza mappa ingrandita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email