Museums Napels

Napels kent een grote verscheidenheid aan museums, waarbij het beroemdste natuurlijk het Museo Archeologico Nazionale is. Hieronder volgen de belangrijkste musea en galerijen van de stad.

Museums Napels

Museo Archeologico Nazionale

Homerus

Het Nationaal Archeologisch Museum is het bekendste en meest bezochte museum van Napels. Een groot gedeelte van de objecten die bij opgravingen in Pompeii en naburige door aardverschuivingen en vulkaanuitbarstingen verwoeste steden gevonden zijn bevinden zich in dit museum.

Capodimonte Museum

Capodimonte Museo - Museuma Napels

Het Museo di Capodimonte is gehuisvestigd in het Palazzo Reale di Capodimonte. Veel Napoletaanse schilders, veel grote meesters en een klein beetje moderne kunst (Warhol). De door Caravaggio geschilderde “Geseling van Christus” heeft een zaal voor zichzelf.

Museo Civico

Museo Civico Napels

Het Museo Civico is gehuisvestigd in het 13e eeuwse Castel Nuovo. Op de begane grond veel oude, interessante fresco’s, op de andere verdiepingen kunst uit de 17e tot de 20e eeuw. Plus een deur met een kanonskogel erin. Door Giotto geschilderde fresco’s zijn helaas vrijwel geheel vergaan.

Museo Pignatelli

Het Museo Pignatelli is een klein museumpje in de Villa Pignatelli. Buiten de steeds wisselende tentoonstellingen op de begane grond heeft het een mooie collectie van vooral schilderijen en meubelen. Het was vroeger eigendom van de steenrijke Rothchild familie.

Certosa di San Martino Museum

Certosa di San Martino - museums Napels

Het Certosa di San Martino Klooster en Museum bevindt zich in de wijk Vomero in Napels en staat meteen naast het Castel Sant’Elmo. Het is in de loop der eeuwen steeds verder verfraaid met kunstwerken van grotendeels lokale artiesten.

Laboratorio Oste

Het Laboratorio Oste is de voormalige werkplaats van de lokale beeldhouwer Annibale Oste, tegenwoordig omgetoverd tot tentoonstellingsruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email