Piazza del Municipio Napels

Piazza del Municipio Napels

Het Piazza del Municipio is een van de grootste en mooiste pleinen van Napels. Aan de westkant staat het gemeentehuis Palazzo San Giacomo en aan de oostkant lijkt langs het Castel Nuovo in de Molo Angioino over te gaan en zo de zee in te lopen.

Piazza del Municipio Napels

Geschiedenis en beschrijving

Toen de grote schepen nog bij het Stazione Marittima aanmeerden, was het Piazza Municipio het eerste dat de aan wal gekomen reizigers van de stad zagen.

De Molo Angioino is de pier die het Bacino Angioino van de grote haven scheidt. Deze Porto Mercantile (“Handelshaven”) is in 1302 door Karel II van Anjou gesticht. In de loop der eeuwen is de haven steeds verder uitgebreid, culminerend in de bouw van het Stazione Marittima (“zeevaartstation”) in de 20ste eeuw.

Het Palazzo San Giacomo is het huidige gemeentehuis van Napels. Het is echter gebouwd om er de ministeries van de Bourbon onder te brengen.

Het ruiterstandbeeld dat midden op het plein staat is een monument voor Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italië. Het staat er sinds het einde van de 19e eeuw.

Het Teatro Mercadante neemt een deel van de oostkant van het plein in beslag. Het is in 1779 ingewijd, al is de huidige façade pas later, in 1893, toegevoegd.

Piazza del Municipio, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email