Piazza Garibaldi Napels

Piazza Garibaldi is een van de drukste pleinen van Napels, wat natuurlijk met de aanwezigheid van het centrale station te maken heeft. Aan het plein zelf staan een aantal neo-klassieke en art-déco gebouwen, alsmede de wolkenkrabber van de Italiaanse Spoorwegen. Het standbeeld midden op het plein verbeeldt Garibaldi zelf. De buurt rond het Piazza Garibaldi wordt vooral gekenmerkt door de vele hotels, hostels en bed and breakfasts.

Piazza Garibaldi Napels

Het standbeeld van Giuseppe Garibaldi, bijgenaamd de “Held van de Twee Werelden”, staat sinds 1904 op het plein. Het is door de beeldhouwer Cesare Zocchi gemaakt.

Hoewel er veel goedkope slaapgelegenheden zijn rond het Piazza Garibaldi is het niet de veiligste wijk van de stad. Het is natuurlijk wel makkelijk als je vroeg naar het station of naar het vliegveld moet of als je veel dagtochtjes tijdens je verblijf in Napels wilt maken.

Het centrale station Napoli Centrale is tussen 1954 en 1966 door onder andere Pier luigi Nervi gebouwd. Het ligt op de grens tussen wat als het centrum van de stad beschouwd wordt en de oostelijke buitenwijken.

De huidige aanblik van het plein is het resultaat van de aanleg van metrolijn 1. De architect was Dominique Perrault.

Op het moment de wijk rond het Piazza Garibaldi een immigrantenbuurt geworden. Er is een soort van Chinatown ontstaan en er zijn blokken die vrijwel uitsluitend door Afrikanen of Oost-Europeanen bewoond worden.

Openbaar vervoer

Piazza Garibaldi is het verkeersknooppunt van Napels. De metrolijnen kruisen elkaar hier en er zijn bussen naar waar dan ook binnen het centrum. De Circumvesuviana trein naar Pompeii vertrekt ook vanaf het centrale station.

Piazza Garibaldi – Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email