Piazza San Domenico Maggiore Napels

Het Piazza San Domenico Maggiore wordt zo’n beetje gezien als het centrum van het centrum van Napels. Behalve een groot aantal bezienswaardigheden staat er ook een beroemd restaurant aan het plein.

Piazza San Domenico Maggiore Napels

Het Piazza San Domenico Maggiore bevindt zich bij de oostkant van de stadsmuur van Napels. Het is aangelegd in de tijd dat het Huis van Aragon de macht in de stad in handen had.

De opdrachtgever tot de aanleg was Alphons I van Aragon, die ook de grote trap naast de apsis van de kerk heeft laten bouwen.

Bezienswaardigheden 

San Domenico Maggiore Kerk

San Domenico Maggiore - Piazza San Domenico Maggiore Napels

De opvallendste toeristische attraktie op het plein is de San Domenico Maggiore Kerk. Hoewel er een ingang aan het plein zelf is is het niet de eigenlijke façade ervan die men vanaf het piazza ziet.

Obelisk

De zogeheten San Domenico Obelisk midden op het plein is één van de drie “pestzuilen” die na de epidemie van 1656 in Napels gebouwd zijn. Het standbeeld erbovenop stelt San Domenico, de stichter van de Domenicaner Kloosterorde, voor. De bouw van de zuil duurde nogal lang en was pas in 1737 voltooid. Het monument is met marmer, medaillons en reliëfs versierd.

Palazzo Petrucci

Het Palazzo Petrucci staat aan de westzijde van het plein en huisvestigt het Michelin sterren-restaurant Ristorante Palazzo Petrucci.

Lekkernijen

Het bekendste café aan het plein is de Pasticceria Scaturchio, dat al sinds 1905 de lekkerbekken van Napels van zoetigheid (sfogliarelle, arancino, babà, zeppole San Giuseppe etc.) voorziet. Het gebouw waar het gevestigd is heet Palazzo di Sangro di Casacalenda.

Bezienswaardigheden bij Piazza San Domenico Maggiore

Sansevero Kapel - Kerken Napels

Wanneer men de Vicolo San Domenico Maggiore inloopt komt men bij de Sansevero Kapel, één van de Top 10 Bezienswaardigheden van Napels. Vroeger was de kapel verbonden met het Palazzo di Sangro di Sansevero, waar de stichter van de kapel resideerde.

In dit steegje bevindt zich ook het Palazzo Corigliano, waar tegenwoordig een faculteit van de Oriëntale Universiteit van Napels gezeteld is.

Openbaar vervoer

Metro: Dante. De dichtstbijzijnde bushalte is Dante-Port’Alba (139, 168, 178, 182, 184, 201, 301, 460, 584, 604, C63, N3, N8).

Piazza San Domenico Maggiore, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email