Pleinen Napels

Wanneer men Italiaanse steden verkent is het altijd makkelijk om de bekendste pleinen als uitgangspunt te nemen en dan een wandelroute te volgen die deze centrale punten van de stad verbindt. De belangrijkste pleinen van Napels vindt U in een handige lijst hieronder.

Pleinen Napels

Piazza del Plebiscito

Pleinen Napels - Piazza del Plebiscito

Wanneer men op het Piazza del Plebiscito staat en langzaam ronddraait kan men het Koninklijk Paleis, een heuvel met een kasteel, druivenbomen, een kerk, twee standbeelden waarvan één van de hand van Canova en een ander interessant plein zien.

Piazza San Domenico Maggiore

Het Piazza San Domenico Maggiore wordt gezien als het centrale plein van Napels. Een beroemde pasticceria, een beroemd restaurant en een beroemde kerk vormen de grote trekpleisters van dit plein.

Piazza Dante

Piazza Dante bevindt zich aan het einde van de Via Toledo. Dante zelf staat midden op het plein, 26 andere standbeelden aan de rand ervan. Vier kerken, een kostschool en een metro-station vol moderne kunst completeren het geheel.

Piazza del Gesù Nuovo

Het Piazza del Gesù Nuovo is één van de mooiste en levendigste pleinen van de stad. Bezienswaardigheden zijn de kerk die haar naam aan het plein gegeven heeft, de Santa Chiara Basiliek en de centrale obelisk. Het is elk jaar op 8 December het toneel van het Festa dell’Immacolata.

Piazzetta Nilo

Op het Piazzetta Nilo (langs de Spaccanapoli) betwisten de Nijlgod en de voetbalgod Diego Armando Maradona elkaar de heerschappij over het plein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email