Pompeï

Je zou kunnen zeggen dat er eigenlijk twee verschillende steden zijn die Pompeï heten. Van de beroemdste van de twee zijn enkel nog ruïnes te zien, doordat deze zo’n tweeduizend jaar geleden onder een enorme laag as en lava bedolven is. Deze antieke stad bevindt zich op het grondgebied van de huidige stad, die dezelfde naam heeft maar niet of nauwelijks door toeristen bezocht zou worden ware het niet dat de ruïnes er zich bevinden.

Alles over Pompeï

Nuttige informatie

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Circumvesuviana trein Pompeï
Een van de haltes van de Circumvesuviana Trein

Met de auto: De autoweg A3 die Napels en Salerno met elkaar verbindt loopt door Pompeï. Vanuit de hoofdstad neemt U de A1 naar het zuiden, dan volgt U de rondweg van Napels tot U bij de afslag naar de A3 komt. Een langzamere weg is de SS18 (Tirreno Inferiore), die Napels verbindt met de zuidelijke punt van de Italiaanse laars.

Met de trein: Er zijn normale regionale treinen vanuit Napels naar Pompeï, maar wanneer U het stadje enkel voor de opgravingen bezoekt kunt U beter gebruik maken van de Circumvesuviana trein. Vanuit Rome neemt U eerst de trein naar Napels.

Toeristen Informatie

Gemeentehuis: P.zza Bartolo Longo, 36 – 80045, Pompei (NA). Tel. +39 0818576111. Kengetal: 081. Postcode: 80045. De stad heeft de volgende deelgemeenten: Mariconda, Messigno, Ponte Nuovo, Treponti, Fontanelle, Parrelle, Ponte Izzo, Ponte Persica, Fossavalle en Chiesa della Giuliana.

Geschiedenis

De geschiedenis van Pompeï staat vrijwel geheel in het teken van de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius die de stad  in het jaar 79 geheel onder een dikke laag lava bedolf. Hierna was de streek slechts spaars bewoond totdat in de 19e eeuw het huidige stadje gesticht werd.

Bezienswaardigheden

Op het moment dat het antieke Pompeï ten onder ging was het een bloeiende havenstad. Doordat de gestolde lava ervoor zorgde dat de ruïnes goed bewaard bleven is bij de (nog lang niet voltooide) opgravingen precies te zien hoe een oude Romeinse stad eruitgezien moet hebben. De tweede grote trekpleister is het Santuario della Beata Vergine del Rosario.

Pompei, provincie Napels, regio Campanië, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email