Procida (Provincie Napels)

Procida is het kleinste bewoonde eiland in de Golf van Napels. Het ligt dichtbij de kust op ongeveer 20 kilometer van Napels, 12 kilometer van Pozzuoli en 3 kilometer van Ischia. Samen met het eiland Vivaro vormt het de gemeente Procida. De twee eilanden maken deel uit van de Flegreïsche eilandengroep.

Alles over Procida

Procida - Marina Grande
De Marina Grande van Procida

De twee eilanden Procida en Vivaro zijn via een smalle brug met elkaar verbonden. Het grotere van de twee was een van de eerste bewoonde eilanden voor de kust van Napels. In de Romeinse tijd lieten verschillende hoogwaardigheidsbekleders hier hun weelderige villa’s bouwen.

Het eiland wordt gekenmerkt door pastelkleurige huizen, waarvan er geen twee naast elkaar dezelfde kleur hebben. Op deze wijze zou het voor vissers makkelijker zijn de weg terug naar huis te vinden.

Weetjes

Aangezien het eiland buitengewoon schilderachtig is wordt het vaak als set van films gebruikt. De bekendste hiervan, tenminste buiten Italië zijn “Il Postino” en “The Talent of Mr. Ripley”.

De leukste dag van het jaar om Procida te bezoeken is 29 september, de feestdag van de schutsheilige San Michele Arcangelo.

Bezienswaardigheden

Procida is verdeeld in een aantal contrade (wijken). Het oudste en bekendste deel van het eiland heet Terra Murata. Santissima Annunziata wordt ook Madonna della Libera genoemd. Sent’cò is waar de Marina Grande, de haven waar de veerboten aanleggen, is. De overige zijn het vissersdorpje Corricella, San Leonardo, Sant’Antonio en Chiaioiella.

Terra Murata en Corricella

Terra Murata bevindt zich op het hoogste punt van het eiland. Steile, smalle steegjes voeren naar het Castello d’Avalos, dat boven alles uittorent. Vanaf het ommuurde stadje is er een prachtig uitzicht over de vissershaven Corricella. Dit zijn meteen de twee meest pittoreske plekken van Procida.

De stranden van Chiaia en Chiaiolella

Het beroemdste strand van het eiland is dat van Chiaiolella. Het ligt aan de zuidkant en biedt een blik over de open zee en het eiland Ischia. Het strand van Chiaia ligt aan de andere kant van het eiland en om hier te komen moet men lang trappen lopen. Bij Chiaiolella is ook een haven.

Hoe Procida bereiken

Vanuit Napels zijn er zowel veerboten als vleugelboten. De velugelboten vertrekken vanaf de Molo Beverello en doen ongeveer 40 minuten over de reis. De vleugelboten vertrekken vanaf Calata Porta di Massa en doen er iets langer over.

Procida

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email