San Giacomo degli Spagnoli Kerk Napels

San Giacomo degli Spagnoli Kerk Napels

De San Giacomo degli Spagnoli Kerk is geïncorporeerd in gemeentehuis van Napels. Dit Palazzo San Giacomo kijkt uit over het Piazza Municipio. De grootste attractie is de tombe van de Spaanse burggraaf Pedro de Toledo.

San Giacomo degli Spagnoli Kerk Napels

Nuttige informatie

Adres: Piazza Municipio, 29 – Napoli. Telefoon: +39 081 5522089. Openingstijden: Van 08.30 tot 19.00. Toegangsprijs: Gratis. De officiële naam van de kerk is Pontificia reale basilica di San Giacomo degli Spagnoli.

Geschiedenis en beschrijving

De San Giacomo degli Spagnoli Kerk is in 1540 in opdracht van Pedro de Toledo gebouwd. De kerk hoorde bij het ziekenhuis voor Spaanse soldaten. De architect was Ferdinando Manlio, die ook verantwoordelijk was geweest voor de verbouwing van het Castel Capuano.

Het interieur van de kerk wordt, behalve door veel kunstwerken, opgeluisterd door monumenten van de Spaanse aanwezigheid in de stad.

San Giacomo degli Spagnoli Napoli (grafmonument Pedro Toledo)
Grafmonument Pedro de Toledo

Het belangrijkste hiervan is de tombe van Pedro de Toledo en diens echtgenote Maria. Hoewel al in 1539 vervaardigd, is dit pas in 1570 in de kerk geplaatst. De maker was Alberto di Nola. De sokkel is versierd met gebeurtenissen uit het leven van de burggraaf, terwijl de standbeelden op de tombe zelf de kardinale deugden verbeelden. Ook zijn er portretten van de twee gestorven op afgebeeld.

Ook langs de ingang staan enige interessante grafmonumenten.

San Giacomo degli Spagnoli Kerk, Napels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email