Shopping Napels

Winkelen in Napels is over het algemeen veel goedkoper dan in Noord-Italië, of zelfs in Rome. Natuurlijk zijn er ook stadsgedeelten waar men meer betaalt, maar zelfs hier halen de prijzen het niet bij die in bijv. de Via Condotti in de hoofdstad.

Shopping Napels

Luxe shopping in Napels

De meest exclusieve wijk om te gaan winkelen is het Santa Lucia District. Ook in de wijk Chiaia zijn er een aantal duurdere en meer prestigieuze winkels.

Goedkoop Winkelen in Napels

Er worden elke dag ongeveer 60 markten gehouden in Napels. Een groot gedeelte van deze markten bevindt in de buurt van het Piazza Garibaldi, waar ook veel goedkopere winkels te vinden zijn.

Winkelstraten in Napels

Via Toledo - Shopping NapelsDe beroemdste winkelstraten zijn de Via Calabritto, de Via Carlo Poerio, de Via Chiaia en de Via dei Mille. De Via Toledo is de langste winkelstraat van Napels en het is hier dat de meeste modezaken hun filialen hebben. Ook op de heuvel Sant’Elmo zijn in de vorm van de Via Luca Giordano en de Via Alessandro Scarlatti een aantal bekende winkelstraten.

Kerststallen

Een speciale winkelstraat is de Via San Gregorio Armeno, een straat die geflankeerd wordt door verscheidene winkels die kerststallen en alles wat daarmee te maken heeft verkopen. Vòòr de kerstperiode bezoeken zo’n half miljoen mensen deze straat.

Winkelcentrum

Het bekendste winkelcentrum van Napels is de Galleria Umberto I in de Via Toledo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email