Villa San Michele Capri

De Villa San Michele op Capri is gebouwd door de Zweedse arts Axel Munthe, die jarenlang op het eiland woonde en werkte. De villa staat in het centrum van Anacapri, op korte loopafstand van het Piazza Vittoria. Volgens de overlevering zou op deze plek ooit een van de villa’s van Tiberius gestaan hebben.

Villa San Michele Capri

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Villa San Michele is gemakkelijk te voet te bereiejn vanaf het Piazza Vittoria. Het adres is Viale Axel Munthe 34, Anacapri. Telefoon: +39 081 8371401. Openingstijden: Van 09.00 uur tot een uur voor zonsondergang. Toegangsprijs: 8 Euro. Website: www.villasanmichele.eu.

Geschiedenis en beschrijving

Villa San Michele Capri
Sfinx met uitzicht

Axel Munthe leefde van 1857 tot 1949 en schreef een beroemd boek over zijn belevenissen op het eiland. In het oorspronkelijk in het Engels geschreven “De Geschiedenis van San Michele” beschrijft hij zowel de bezoeken van beroemde schrijvers als Oscar Wilde en Henry James als zijn omgang met de eenvoudige lokale vissers.

Toen hij in 1875 het eiland bezocht kocht hij een boerenhuis en vormde dit om tot was nu de Villa San Michele is. Dit huis is nu de zetel van het Casa Museo di Villa San Michele.

In het museum zijn arcehologische voorwerpen te zien die door Munthe zelf op het eiland gevonden zijn of die hij van vrienden heeft gekregen. Hieronder bevinden zich fragmenten van antieke sarcofagen, borstbeelden, delen van een oude Romeinse vloer en, van meer recente oorsrpong, middeleeuwse heilige kunst en 18e eeuwse meubelen.

Hoogtepunten

Het Hoofd van Medusa komt uit de Tempel van Venus in Rome.

De rood-granieten Egyptische sfinx stamt uit de tijd dat Ramses II heerste en is dus meer dan 3200 jaar oud.

Andere bekende kunstwerken zijn een Griekse tombe en een marmeren borstbeeld dat keizer Tiberius voorstelt.

In de tuin van de villa zijn typisch mediterraanse planten te zien, inclusief enkele met uitsterven bedreigde soorten. De zogeheten Kochia saxicola bestaat enkel nog op Capri.

Behalve als museum wordt de villa ook voor culturele en muzikale evenementen gebruikt. In een deel van het complex kunnen wetenschappers en artiesten in alle rust hun werk doen.

Villa San Michele – Viale Axel Munthe 34, Anacapri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *